Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 29° 1
Sutra: 29° 29° 1
25. kolovoza 2019.
Ideja za ručak

Umjesto pečene piletine s krumpirom pripremite ovaj zanimljiv složenac

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 25. studeni 2018. u 7:30 2018-11-25T07:30:00+01:00

Krumpiri i piletina omiljeni su sastojci za nedjeljni ručak

Krumpiri i piletina omiljeni su sastojci za nedjeljni ručak. Današnji recept spaja ova dva sastojka, ali u nešto drugačijem izdanju. I piletina i krumpiri prvo su kuhani na vodi, a zatim spojeni u zanimljiv složenac.

Sastojci za 6 osoba:
600 g krumpira
1 pile (za recept vam treba 1 kg bez kože)
1 l vode
2 lista lovor
50 g naribanog parmezana
1 jaje
100 g topivog dimljenog sira
ružmarin
korica limuna
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema: Krumpire oprati i kuhati u komadu s korom (ovisno o veličini krumpira trebat će vam 35 do 40 minuta). U drugoj posudi staviti piletinu (batke, zabatke, prsa) s kostima, sol, listove lovora i vodu. Kuhati oko pola sata. Kuhanu piletinu ohladiti i rukama kidati na komade. Piletinu začiniti solju, paprom, nasjeckanim ružmarinom i limunovom koricom.

Kuhane krumpire oguliti i izgnječiti u pire. U zdjelu s pireom staviti ribani parmezan, sol, papar i jaje. Dobro promiješati.
Dno protvana dimenzija 30x21 cm namazati uljem, a zatim ravnomjerno rasporediti četiri velike žlice pirea.
Povrh pirea rasporediti pileće meso, a zatim ploške dimljenog sira. Ostatak pirea stavite u ukrasnu vrećicu i rasporedite po mesu. Poravnati pomoću lopatice.

Pokapati s malo maslinova ulja, a po želji staviti nekoliko grančica ružmarina. Peći oko 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Nakon toga staviti na gril program i zapeći još 8 minuta. Poslužiti toplo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka