Foto: iStock
Idealan odabir za dane kada je temperatura u kuhinji jednostavno previsoka.
Ljeti se najčešće za obroke biraju jednostavna jela zbog kojih ne moramo provesti pola dana u kuhinji kraj tople pećnice. Obročna salata s jajima stiže nam s BBC-ija, a idealan je odabir za visoke ljetne temperature.
Sastojci
150 g krumpira
160 g vrtnog graha
160 g graška
3 jaja
160 g rimske salate
Preljev
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice jabučnog octa
pola žličice senfa
2 žlice nasjeckane metvice
3 žlice nasjeckanog bosiljka
1 češanj sitno ribanog češnjaka
1 žličica kapare
Priprema
Krumpir je potrebno kuhati oko pet minuta, a zatim dodati grah. Nakon pet minuta, ubacite grašak i kuhajte još dvije minute dok povrće ne omekša. Dok se povrće kuha, skuhajte jaja u odvojenoj posudi. BBC prenosi da je jaja potrebno kuhati osam minuta, nakon čega ih možete rashladiti u hladnoj vodi, oljuštiti i prepoloviti.
U velikoj zdjeli umiješajte sve sastojke za preljev, te dodajte malo mljevenog crnog papra. Začinsko bilje i kaparu pritisnite stražnjom stranom žlice, što će pojačati njihove okuse.
Toplo povrće pomiješajte u preljev, a zatim dodajte salatu. Nakon što složite salatu, jaja narežite na ploške i po potrebi, naribajte malo crnog papra. Dobar tek!