Salata s jajima

Ukusna ljetna salata s jajima: Idealan obrok kada je previše vruće za kuhanje

Portal Novilist.hr

Foto: iStock

Foto: iStock

Idealan odabir za dane kada je temperatura u kuhinji jednostavno previsoka. 



Ljeti se najčešće za obroke biraju jednostavna jela zbog kojih ne moramo provesti pola dana u kuhinji kraj tople pećnice. Obročna salata s jajima stiže nam s BBC-ija, a idealan je odabir za visoke ljetne temperature. 


Sastojci


150 g krumpira


160 g vrtnog graha




160 g graška


3 jaja


160 g rimske salate


Preljev


1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja


2 žlice jabučnog octa


pola žličice senfa


2 žlice nasjeckane metvice


3 žlice nasjeckanog bosiljka


1 češanj sitno ribanog češnjaka


1 žličica kapare


Priprema


Krumpir je potrebno kuhati oko pet minuta, a zatim dodati grah. Nakon pet minuta, ubacite grašak i kuhajte još dvije minute dok povrće ne omekša. Dok se povrće kuha, skuhajte jaja u odvojenoj posudi. BBC prenosi da je jaja potrebno kuhati osam minuta, nakon čega ih možete rashladiti u hladnoj vodi, oljuštiti i prepoloviti.


U velikoj zdjeli umiješajte sve sastojke za preljev, te dodajte malo mljevenog crnog papra. Začinsko bilje i kaparu pritisnite stražnjom stranom žlice, što će pojačati njihove okuse. 


Toplo povrće pomiješajte u preljev, a zatim dodajte salatu. Nakon što složite salatu, jaja narežite na ploške i po potrebi, naribajte malo crnog papra. Dobar tek!