Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Masterclass

U Hrvatskoj boravio jedan o vlasnika poznate francuske vinarije

Jean Fredric Hugel bio je goste posljednjeg ovosezonskog Masterclassa u Alhambri
Jean Fredric Hugel bio je goste posljednjeg ovosezonskog Masterclassa u Alhambri
Autor:
Objavljeno: 25. lipanj 2018. u 11:37 2018-06-25T11:37:00+02:00

Uz Hugelova vina, kao što su Pinot Gris Grossi Laüe i Riesling Vandange Tardive, glavni chef à la carte restorana Alfred Keller Melkior Bašić pripremio je selekciju plemenitih sireva te poznata francuska jela

U Boutique Hotelu Alhambra održan je posljednji ovogodišnji eneloški masterclass na kojem su predstavljena vina alzaške vinarije Hugel, sinonimu za za poznatu francusku vinsku regiju Alsace. Riječ je o vinariji s najstarijom bačvom u komercijalnoj upotrebi, čija je vina na Lošinju predstavio jedan od vlasnika vinarije Jean Frederic Hugel.

Uz Hugelova vina, kao što su Pinot Gris Grossi Laüe i Riesling Vandange Tardive, glavni chef à la carte restorana Alfred Keller Melkior Bašić pripremio je selekciju plemenitih sireva te jela kao što su guščja jetra s pjenicom od breskve i romb s pireom od tikvica i limete u umaku od bijelog vina i maslaca.

2-Enoloski Masterclass Hugel_ Hugel Gewurztraminer 2009

Ova alzaška vinarija osnovana je davne 1639. u selu Riquewhir i od tada se nalazi u stopostotnom vlasništvu obitelji Hugel. Jedinstvena klima regije Alsace u kojoj se vinova loza uzgaja više od 2000 godina omogućuje grožđu sporo sazrijevanje, što suhim i aromatičnim Hugelovim vinima daje upečatljivu finoću i intenzitet.

4-Enoloski Masterclass Hugel_Guscja jetra s pjenicom od breskve

Enološki masterclassovi održavaju se već treću godinu u Boutique Hotel Alhambra u uvali Čikat na otoku Lošinju. Riječ je o programu na kojem se premijerno predstavljaju renomirane vinske etikete iz cijeloga svijeta, koje se potom usklađuju s gala večerom u hotelskom à la carte restoranu Alfred Keller.

5-Enoloski Masterclass Hugel_Desert od narance, ruze i licija

Do sada su u sklopu masterclassova na Lošinju predstavljena vina Benvenuti, kalifornijski Opus One, vina s područja Goriških brda, „supetoskanska vina“ Sassicaia, ponajbolje vinske etikete Koraka, Šembera i Tomca, glasovita Château Mouton Rothschild vina, Tenuta di Biserno iz Toskane, vina jedne od najpoznatijih hrvatskih vinarija Krauthaker te prestižna vinarija Château Palmer iz apelacije Margaux u Francuskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.