Savršen desert

Torta s maslinovim uljem zadovoljit će i najzahtjevnija nepca

Ana Braškić

Foto Istock

Foto Istock

Ukusan kolač u kojem je maslac zamjenjen maslinovim uljem, obogaćen je sokom i koricom limuna, idealan je za osobe koje ne toleriraju laktozu



Donosimo recept za još jedan ukusan kolač.


Sastojci za 12 osoba: 250 g glatkog brašna, 120 g šećera u prahu ili 40 g stevije, 3 jaja, 100 ml maslinova ulja, 100 ml vode, 30 ml soka limuna, korica jednog limuna, 1 prašak za pecivo; Za dekoraciju: šećer u prahu


Priprema: Uključiti pećnicu i namjestiti na 160 stupnjeva. Jaja pjenasto umutiti (7 do 8 minuta) sa šećerom u prahu. Nastavite miješati i postepeno dodavati maslinovo ulje, sok limuna, vodu i koricu limuna. Na kraju umiješati brašno s praškom za pecivo. Nastaviti miješati 4 do 5 minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Kalup promjera 20 cm obložite masnim papirom. Smjesu uliti u kalup i peći 35 minuta na 160 stupnjeva, a zatim podići temperaturu na 180 i peći još 15 minuta. Ohladiti na rešetki i hladan kolač posuti šećerom u prahu i poslužiti.