Foto Pixabay
Ovaj "biskvit" možete prepoloviti na pola, premazati marmeladom i preliti ganacheom
Mislite da je nemoguće napraviti ukusan kolač bez jaja, bez mlijeka i bez maslaca? Dokazat ćemo vam da se može i to ovim receptom za ukusnu čokoladnu tortu čiji su glavni sastojci uz brašno, voda i čokolada.
Kada se dobro ohladi možete ju poslužiti s džemom od najdražeg voća, posutom šećerom u prahu ili kakaom. Slagat će se uz kuglicu sladoleda od vanilije ili s kremom od mascarponea i šlaga. Na vama je da odaberete.
Sastojci za kalup promjera 24 cm: 333 g vode, 225 g brašna, 200 g šećera, 80 g tamne čokolade, 90 g ulja, 16 g praška za pecivo, korica 1 naranče
Priprema: Čokoladu nasjeckati i ostaviti sa strane. U visoku zdjelu uliti vodu i staviti da se zgrije. U mlaku vodu umiješati šećer i miješati dok se posve ne otopi. U smjesu vode i šećera umiješati nasjeckanu čokoladu i nastaviti miješati pjenjačom kako bi se posve otopila. Kada ste dobili tekuću smjesu bez grudica prebacite ju u posudu u kojoj ćete ju dobro izraditi mikserom. Pustite da se posve ohladi.