Torta od vode i čokolade? I to je moguće / Novi list
Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1n
Sutra: 27° 30° 12
21. kolovoza 2018.
Brzo i fino

Torta od vode i čokolade? I to je moguće

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 23. ožujak 2018. u 11:35 2018-03-23T11:35:36+01:00

Ovaj "biskvit" možete prepoloviti na pola, premazati marmeladom i preliti ganacheom

Mislite da je nemoguće napraviti ukusan kolač bez jaja, bez mlijeka i bez maslaca? Dokazat ćemo vam da se može i to ovim receptom za ukusnu čokoladnu tortu čiji su glavni sastojci uz brašno, voda i čokolada.

Kada se dobro ohladi možete ju poslužiti s džemom od najdražeg voća, posutom šećerom u prahu ili kakaom. Slagat će se uz kuglicu sladoleda od vanilije ili s kremom od mascarponea i šlaga. Na vama je da odaberete.

Sastojci za kalup promjera 24 cm: 333 g vode, 225 g brašna, 200 g šećera, 80 g tamne čokolade, 90 g ulja, 16 g praška za pecivo, korica 1 naranče

Priprema: Čokoladu nasjeckati i ostaviti sa strane. U visoku zdjelu uliti vodu i staviti da se zgrije. U mlaku vodu umiješati šećer i miješati dok se posve ne otopi. U smjesu vode i šećera umiješati nasjeckanu čokoladu i nastaviti miješati pjenjačom kako bi se posve otopila. Kada ste dobili tekuću smjesu bez grudica prebacite ju u posudu u kojoj ćete ju dobro izraditi mikserom. Pustite da se posve ohladi.

U dugoj posudi prosijati brašno s praškom za pecivo i postepeno umiješati smjesu od čokolade. Posljednje umiješati ulje i koricu naranče.
Kalup za pečenje obložiti masnim papirom, uliti smjesu i peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 50 minuta. Kada je pečena tortu ohladiti na rešetki i tek tada poslužiti. Ovaj "biskvit" možete prepoloviti na pola, premazati marmeladom i preliti ganacheom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka