Foto Istock
Umjesto oraha u ovom receptu možete korisiti bademe
Sastojci: 90 g oraha, 90 g lješnjaka, 200 g šećera, 100 g bjelanjaka, prstohvat soli, 1 štapić vanilije
Priprema: U multipraktiku usitniti orahe i lješnjake. Bjelanjke s prstohvatom soli izraditi u snijeg, a zatim nastavljajući s miksanjem postepeno dodati šećer. U smjesu bjelanjaka i šećera dodati sjemenke vanilije, nastaviti miksati, a zatim postepeno dodati smjesu oraha i lješnjaka.
Kada ste dobili kompaktnu smjesu staviti ju u vrećicu za ukrašavanje i pažljivo istiskujući na pleh obložen masnim papirom oblikovati puslice. Razmak između svake neka bude 2 centimetra.
Kekse sušiti dva sata u pećnici prehodno zagrijanoj na 100 stupnjeva. Kekse ohladiti i čuvati do pet dana. Ako im posve spriječite dotok zraka trajat će još dulje.