Ideja

Talijanska peperonata: tri vrste paprika za prilog ili nadjev

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ovo ukusno jelo koje se vrlo često priprema u Italiji poslužiti se može toplo i hladno, uz meso ili kao nadjev na bruschettama

Mnoštvo boja karakteristika je ovog jela koje se može poslužiti kao prilog bijelom mesu. Pripremati se može cijele godine, a jednako je ukusno i toplo i hladno. Sastojci: 330 g crvene paprike, 330 g žute paprike, 330 g zelene paprike, 300 g ljubičastog luka, 400 g pelata, 6 žlica maslinova ulja, 2 režnja češnjaka, sol, papar. Priprema: Ljubičasti luk očistiti i nasjeckati. Zagrijati ulje u dubokoj tavi, dodati nasjeckani luk i dodati oba režnja češnjaka u komadu. Dinstati na laganoj vatri 15-ak minuta. Za to vrijeme oprati i očistiti paprike i narezati na trake širine 1 centimetra. Kada luk omekša dodati paprike. Poklopiti i kuhati na laganoj vatri 30 minuta. Na pola kuhanja dodati nasjeckane pelate, dodati sol i kuhati do kraja. Na kraju začiniti svježe mljevenim paprom, ukloniti češnjak i poslužiti uz bijelo meso ili na bruschettama.