Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 26° 1
Sutra: 26° 26° 1
19. rujna 2018.
Ideja

Talijanska peperonata: tri vrste paprika za prilog ili nadjev

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 8. rujan 2017. u 11:50 2017-09-08T11:50:33+02:00

Ovo ukusno jelo koje se vrlo često priprema u Italiji poslužiti se može toplo i hladno, uz meso ili kao nadjev na bruschettama

Mnoštvo boja karakteristika je ovog jela koje se može poslužiti kao prilog bijelom mesu. Pripremati se može cijele godine, a jednako je ukusno i toplo i hladno.
Sastojci: 330 g crvene paprike, 330 g žute paprike, 330 g zelene paprike, 300 g ljubičastog luka, 400 g pelata, 6 žlica maslinova ulja, 2 režnja češnjaka, sol, papar.
Priprema: Ljubičasti luk očistiti i nasjeckati. Zagrijati ulje u dubokoj tavi, dodati nasjeckani luk i dodati oba režnja češnjaka u komadu. Dinstati na laganoj vatri 15-ak minuta. Za to vrijeme oprati i očistiti paprike i narezati na trake širine 1 centimetra. Kada luk omekša dodati paprike. Poklopiti i kuhati na laganoj vatri 30 minuta. Na pola kuhanja dodati nasjeckane pelate, dodati sol i kuhati do kraja. Na kraju začiniti svježe mljevenim paprom, ukloniti češnjak i poslužiti uz bijelo meso ili na bruschettama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka