Za prste polizat

Sočan ručak za čitavu obitelj: Pileća prsa na riži sa šunkom

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr



Ukusna smjesa od riže, šunke i povrća uz koju se odlično sljubljuje mekano pileće meso.


Ako umjesto bijele riže koristite smeđu, ručak će biti bogatiji vlaknima i mineralima. 


Sastojci za četiri porcije


1 crveni luk




2 mlada luka


3 žlice ulja


1 režanj češnjaka


200 g riže


500 ml povrtnog temeljca


1 zelena paprika


1 rajčica


150 g šunke


4 pileća filea


Priprema


U loncu zagrijati dvije žlice ulja i na to staviti narezani crveni i mladi luk. Pržiti na nižoj temperaturi dok ne postanu “staklasti” i zatim dodati zgnječeni češnjak.


Dodati rižu, pomiješati ju s uljem i lukom te posoliti pa zaliti temeljcem. Na niskoj temperaturi kuhati dvadesetak minuta kada riža zavrije.


Dok se riža kuha, očistite papriku i rajčicu i sitno ih narežite. Na kockice narežite i šunku pa sve zajedno umiješajte u rižu i dodajte začina po “guštu”.


Onu preostalu žličicu ulja stavite na tavu i pecite piletinu desetak minuta. Dodajte sol i papar.


Rižu stavite na tanjure, a po njoj složite meso i pospite narezanim mladim lukom. 


Dobar vam tek!