Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
1. travnja 2020.
Za prste polizat

Sočan ručak za čitavu obitelj: Pileća prsa na riži sa šunkom

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 16. siječanj 2020. u 9:52 2020-01-16T09:52:12+01:00

Ukusna smjesa od riže, šunke i povrća uz koju se odlično sljubljuje mekano pileće meso.

Ako umjesto bijele riže koristite smeđu, ručak će biti bogatiji vlaknima i mineralima. 

Sastojci za četiri porcije

1 crveni luk

2 mlada luka

3 žlice ulja

1 režanj češnjaka

200 g riže

500 ml povrtnog temeljca

1 zelena paprika

1 rajčica

150 g šunke

4 pileća filea

Priprema

U loncu zagrijati dvije žlice ulja i na to staviti narezani crveni i mladi luk. Pržiti na nižoj temperaturi dok ne postanu "staklasti" i zatim dodati zgnječeni češnjak.

Dodati rižu, pomiješati ju s uljem i lukom te posoliti pa zaliti temeljcem. Na niskoj temperaturi kuhati dvadesetak minuta kada riža zavrije.

Dok se riža kuha, očistite papriku i rajčicu i sitno ih narežite. Na kockice narežite i šunku pa sve zajedno umiješajte u rižu i dodajte začina po "guštu".

Onu preostalu žličicu ulja stavite na tavu i pecite piletinu desetak minuta. Dodajte sol i papar.

Rižu stavite na tanjure, a po njoj složite meso i pospite narezanim mladim lukom. 

Dobar vam tek!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.