Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Brza priprema

Sanja Mijac, jedna od najuspješnijih hrvatskih food blogerica otkriva nam recept za namaz od piletine i celera

Foto: Domaćica
Foto: Domaćica
Autor:
Objavljeno: 1. ožujak 2019. u 12:29 2019-03-01T12:29:56+01:00

Naučila sam se ne živcirati zbog neuredne kuhinje jer obično baš iz tog nereda proizađe nešto jako fino i lijepo, bilo za moju obitelj ili za nekoga tko mi je drag, otkriva Sanja Mijac i donosi nam recept za hladno predjelo

Domaćica je blog s jednostavnom hranom koja uljepšava svakodnevnicu. Domaćica je blog Sanje Mijac, 30-godišnje Virovitičanke koja osim recepata, na svojoj web-stranici donosi i teme iz svakodnevnog života sebe kao mame, a predstavlja i stvari koje je inspiriraju i motiviraju da uživa u životu svakog trenutka. Domaćica je jedan od naših najuspješniji food blogova: na Facebooku ima više od 46 tisuća fanova, a na Instagramu više od 34 tisuće pratitelja. Sanja blog piše od veljače 2013. godine, a prošle je godine objavila i svoju prvu kuharicu »Iz života Domaćice«.

Kako kaže, svima koji prate njezin blog kroz svoje recepte pokušava odati sve svoje tajne i olakšati pripremu jela.

– Kuhanjem sam vratila svoju kreativnost i zaigranost koju s odrastanjem čovjek pomalo gubi i uistinu uživam u tome. Naučila sam se ne živcirati zbog neuredne kuhinje jer obično baš iz tog nereda proizađe nešto jako fino i lijepo, bilo za moju obitelj ili za nekoga tko mi je drag. Naša domaća tradicionalna kuhinja jedna mi je od najdražih – stari recepti za kukuruzne proje, pogače, štrudle, poderane gaće, žličnjake i razna variva su ona jela koja nikada ne odbijam, ističe Sanja koja nam donosi odličan recept za hladno predjelo.

Namaz od piletine i celera

Ovo je jedan vrtićki recept koji sam malo doradila da bude i za nas odrasle. Mi ga doma obožavamo u ovim mjerama, a vi se možete poigrati sastojcima i začinima ako želite.

namaz

Sastojci:

oko 280 g skuhanih pilećih prsa

(1 cijelo pileće meso)

oko 180 g skuhanog celera (pola manjeg)

1 glavica crvenog ili ljubičastog luka

pola glavice češnjaka (količinu možete smanjiti ili povećati)

oko 100 g maslaca (po potrebi i više)

malo soli i papra

malo peršinovog lista

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender – malo nasjeckajte luk, ogulite češnjak i izblendajte dok ne dobijete kremasti namaz. Ako želite, dodajte više maslaca za kremastiji namaz. Probajte i ako treba, dosolite.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija