Grad: Rijeka
Danas: 11° pretežno oblačno
Sutra: 1° 13° moguća kiša
14. prosinca 2017.
LJETNA KLASIKA

Salata od riže: Brzo, šareno i što je najvažnije jednostavno za pripremu

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 23. lipanj 2017. u 8:00 2017-06-23T08:00:00+02:00

Sastojke za ovo jelo možete mijenjati prema onome što tog trenutka imate u hladnjaku

Klasična ljetna salata za koju je najbolje upotrijebiti bijelu rižu, ili onu namijenjenu baš za salate. Sastojke možete mijenjati prema onome što tog trenutka imate u hladnjaku.
Sastojci za 4 osobe: 300 g riže, 200 g tune iz konzerve, 100 g kuhane šunke, 80 g kukuruza iz konzerve ili graška, 150 g mini rajčica, 75 g crvene paprike, 75 g žute paprike, 150 g ementalera, 80 g crnih maslina bez koštica, 80 g kiselih krastavaca, svježi vlasac, sol, maslinovo ulje, po želji žlica majoneze ili aceta balsamica
Priprema: Skuhati rižu. Ako umjesto kukuruza koristite svježi grašak tada i njega valja skuhati s rižom. Dok se riža kuha pripremiti ostale sastojke. Tunu ocijediti, a povrće oprati, ukloniti im sjemenke i narezati na kockice. Sir i šunku narezati na kockice, kisele krastavce na kolutiće, a masline prepoloviti. Kada je riža kuhana dobro ju ohladiti i pomiješati sa svim ostalim sastojcima. Začiniti nasjeckanim vlascem, solju i maslinovim uljem. Ako želite salatu dodatno možete začiniti majonezom ili acetom.
Gotovu salatu pokriti prianjajućom prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati do posluživanja. Ova salata u hladnjaku može stajati 2 do 3 dana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka