Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
22. studenoga 2019.
Vladavina bundeva

Razveselite obitelj malo drugačijim doručkom: Mekane palačinke od bundeve s cimetom

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 19. listopad 2019. u 8:00 2019-10-19T08:00:00+02:00

Palačinke od bundeve su idealne za one lijene vikende kada si stignemo priuštiti doručak kod kuće.

Vrijeme nam je idealno da obitelji i prijateljima poslužimo mekane palačinke od bundeve i tako začinimo doručak. Jednostavna smjesa se od početka radi s brašnom, mlijekom, jajima, uljem, začinom od bundeve i šalicom pirea od - bundeve. Recept stiže s bloga CookPed, a idealan je za one lijene vikende kada si stignemo priuštiti doručak kod kuće uz mirno jutarnje druženje i ukusne palačinke.

Sastojci

Suhi

  • 500 g brašna
  • 1 čajna žličica praška za kuhanje
  • 60 g šećera
  • 2 čajne žličice smeđeg šećera
  • 2 čajne žličice začina od bundeve
  • 1 žličica cimeta
  • pola žličice soli

Mokri

  • 370 ml mlijeka
  • 250 mg pirea od bundeve
  • 2 jaja
  • 2 čajne žlice ulja (plus jedna dodatna za kuhanje)

Priprema

Sve suhe sastojke smiksajte u velikoj posudi, a isto učinite i s mokrim sastojcima u drugoj. Mokre sastojke zatim prelijte preko suhih i miksajte dok se ne sjedine. Nemojte miksati električnim mikserom već drvenom kuhačom ili špatulom. Nemojte promiješati više od deset puta jer će vam palačinke doći "gumene". 

Tavu u kojoj planirate peći zagrijte na srednje do jakoj vatri i dodajte malo ulja. 

Za jednu je palačinku potrebno uzeti četvrtinu smjese koju izlijete na tavu i pečete dok se na vrhu ne pojave mjehurići (oko tri minute). Okrenite palačinku i pecite dok ne posmeđi s donje strane, još otprilike dvije minute.

Palačinke poslužite odmah uz dodatak sirupa ili preljeva po želji. Dobar tek!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.