Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Jesen na stolu

RECEPT DANA Rigatoni s hrskavom bundevom i kobasicom

Foto: iStock
Foto: iStock
Objavljeno: 7. studeni 2019. u 9:00 2019-11-07T09:00:00+01:00

Fina tjestenina u kombinaciji s bundevom, kobasicama i začinima savršen je jesenski obrok kojeg ćete vrlo lako pripremiti.

Sastojci:

350 g tjestenine rigatoni

350 g bundeve

250 g domaćih kobasica

1 režanj češnjaka

malo ružmarina

maslinovo ulje

parmezan

sol

papar

brašno

Priprema:

Polovicu bundeve narežite na kockice i skuhajte je sa režanjm češnjaka i ružmarinom, lagano posolite. Kad je kuhana, izvadite režanj češnjaka i izmiksajte bundevu s malo maslinova ulja i dvije žlice parmezana dok ne dobijete kremastu smjesu. Popaprite po želji. Ostatak bundeve narežite na trakice. Uvaljajte ih u brašno i popržite u dubokom ulju. Posolite tek na kraju prženja. U tavi ispržite kobasicu narezanu na komadiće, a u međuvremenu skuhajte tjesteninu. Pomiješajte sve sastojke i jelo je spremno za serviranje.

Izvor: gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.