Za prste polizat'

Punjene lignje u umaku od rajčica pravi su izbor za sve ljubitelje morskih delicija

P. N.

Foto Instagram bahari_richmond

Foto Instagram bahari_richmond

Gotovo jelo posipati sjeckanim peršinom i poslužiti uz palentu.



Lignje su mnogima omiljene morske delicije. Osim na žaru i “na gulaš” lignje mnogi


Sastojci:750 g većih liganja6 režnjeva češnjaka400 g pelata2 svežnjića peršinamalo kapar300 g crnih maslina bez košticasol, paparmaslinovo ulje

Priprema: Prvo napravite umak. Nasjeckati dva režnja češnjaka, rajčice, tri masline i četiri kapara. Zagrijati ulje. Kratko popržiti češnjak, dodati masline i kapare te promiješati. Ubaciti rajčice, 1 dcl vode te začiniti solju i paprom. Kada provri, smanjiti vatru te pustiti da lagano kuha.


Lignje očistiti. Skinuti »krila« i krakove te ih nasjeckati. Očistiti preostali češnjak te ga nasjeckati zajedno s polovicom peršina. Nasjeckati 2 žlice maslina te pomiješati s krakovima te češnjakom i peršinom. Začiniti solju i paprom i sve zajedno dinstati na maslinovom ulju. Gotovu smjesu malo ohladiti te njome puniti lignje.


Punjene lignje stavljati u umak i povremeno zalijevati. Kuhati oko 25 minuta. Po potrebi doliti još vruće vode. Kada su lignje gotove u umak umiješati ostatak crnih maslina. Gotovo jelo posipati sjeckanim peršinom.Poslužiti uz palentu. *recept uz dozvolu autorice Božene Regvart Muić preuzet iz kuharice Puntarske masline na tanjuru


Foto Instagram


Foto Instagram



Foto Instagram


Foto Instagram



Foto chughnatasha, pebblesgozo