Foto Instagram bahari_richmond
Gotovo jelo posipati sjeckanim peršinom i poslužiti uz palentu.
Lignje su mnogima omiljene morske delicije. Osim na žaru i “na gulaš” lignje mnogi
Priprema: Prvo napravite umak. Nasjeckati dva režnja češnjaka, rajčice, tri masline i četiri kapara. Zagrijati ulje. Kratko popržiti češnjak, dodati masline i kapare te promiješati. Ubaciti rajčice, 1 dcl vode te začiniti solju i paprom. Kada provri, smanjiti vatru te pustiti da lagano kuha.
Lignje očistiti. Skinuti »krila« i krakove te ih nasjeckati. Očistiti preostali češnjak te ga nasjeckati zajedno s polovicom peršina. Nasjeckati 2 žlice maslina te pomiješati s krakovima te češnjakom i peršinom. Začiniti solju i paprom i sve zajedno dinstati na maslinovom ulju. Gotovu smjesu malo ohladiti te njome puniti lignje.
Foto chughnatasha, pebblesgozo