Recept

Probajte slasne burito barkice od tikvica prema receptu poznate blogerice

Ivana Kocijan

Foto Tamara Ivančić

Foto Tamara Ivančić

Ako želite, rižu možete skuhati i umiješati u nadjev pa puniti barkice



Blogerica Tamara Ivančić koja stoji iza bloga Ave Dulcis jako voli meksičku kuhinju. “Volim to šarenilo boja i različitost namirnica. Često doma pripremam neke moje izvedenice poznatih meksičkih jela a ovo je jedno od njih”, otkrila je Ivančić.


Sastojci: 2 veće ili 4 manje tikvice300 g pilećeg filea200 g kukuruza200 g crvenog graha1 veća glavica luka50 ml pasate1 veća crvena paprika3 žlice maslinovog ulja200 g sira tipa gaude50 g tortilla čipsa3 režnja češnjaka

Priprema: Tikvice operite i razrežite po duljini, a zatim izdubite sredinu koju možete sačuvati za juhu ili nasjeckati u nadjev. Kratko ih blanširajte u posoljenoj vodi pa ocijedite. Dok se tikvice hlade, napravite nadjev.


Glavicu luka nasjeckajte i popržite na zagrijanom ulju, dodajte pileći file nasjeckan na kockice pa sve kratko popržite. Dodajte nasjeckanu papriku, kukuruz i grah i sve zalijte pasatom. Začinite po ukusu, sol, papar i čili i protisnuti češnjak.




Pirjajte dok se umak ne zgusne pa nadjevom napunite barkice od tikvica. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite barkice 30 minuta. Dok se barkice, peku pripremite hrskavi posip, naribajte sir i usitnite tortilla čips. Barkice pospite hrskavim posipom pa zapecite dok se sir ne otopi, pećnicu pojačajte na 200 stupnjeva.


Poslužite uz kuhanu rižu i veliku zdjelu salate.


P.S. Ako želite, rižu možete skuhati i umiješati u nadjev pa puniti barkice.