Jednostavan i sočan

Pripremite zarolani “kuglof” sa šumskim voćem i oduševite svoje ukućane

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Sočan i mekan biskvit uz dodatak marmelade oduševit će svakog gosta



Ovaj jednostavan kolač najljepša je božićna poslastica za doručak uz mlijeko ili kakao, kao desert uz malo šlaga ili pak odličan izbor za laganu večeru uz obiteljska druženja. Sočan i mekan biskvit uz dodatak marmelade od šumskog voća oduševit će svakog gosta.


Sastojci za 8 osoba:


450 g brašna50 g rižinog brašna3 jaja30 g kvasca70 g margarina100 g šećera150 ml vode1 limun2 vrećice vanilin šećer40 g marmelade od šumskog voća Priprema: Kvasac otopiti u mlakoj vodi, dodati 200 g brašna, dobro promiješati i pustiti na toplom da se diže sat vremena.U drugu posudu staviti ostatak brašna, šećer, koricu limuna, vanilin šećer, jaja, Zvijezda stolni i na kraju dignuti kvasac. Zamijesiti tijesto koje se kada je gotovo ne smije lijepiti za stijeneke posude. Tijesto stavite da se odmara dva sata.Dignuto tijesto razvaljati u oblik pravokutnika, 70 cm dugog i 25 cm širokog. Premazati marmeladom, a pritom pripazite da ostane 6 cm od svakog ruba. Pažljivo zarolati po duljini. Staviti u kalup za kuglof i pustiti da se diže još sat i pol.Površinu premazati vodom i posuti smeđim šećerom. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata.