U slast

Pripremite savršeni čokoladni tart s maslacem od kikirikija, kremastim sirom i ganache kremom

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Čokolada i maslac od kikirikija savršena su kombinacija za uživanje u opuštajućem vikendu



Fini čokoladni tart skriva savršen omjer finog maslaca od kikirikija i čokolade koji čine idealnu kombinaciju za užitak u laganom nedjeljnom poslijepodnevu. Počastite se ovom savršenom zimskom delicijom i iznenadite goste i ukućane ovom finom slasticom za savršeni završetak opuštajućeg vikenda.


Sastojci:


1 ½ šalice smrvljenih graham krekera ili petit keksa




6 žlica rastopljenog maslaca


½ šalice + 2 žlice maslaca od kikirikija


120 g kremastog sira sobne temperature


¾ šalice + 1 žlica šećera u prahu


½ šalice vrhnja za šlag


Čokoladni ganache:


1 šalica čokoladnih kapljica ili nasjeckane tamne čokolade


¼ šalice vrhnja za šlag


2 žlice maslaca sobne temperature


3/4 žličice ekstrakte vanilije


malo krupne morske soli za posipanje (opcionalno)


Priprema:


1. Pećnicu zagrijte na 180º C.


2. Koru pripremite tako da u zdjeli pomiješate kekse i rastopljeni maslac. Ako vam se smjesa čini presuha, slobodno dodajte još malo maslaca.


3. Smjesu prebacite u kalup i pritisnite prstima tako da smjesa bude ravnomjerno raspoređena. Pecite dok kora ne dobije lagano smeđu boju, 8- 10 minuta i zatim izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.


4. U zasebnoj zdjeli izmiksajte sir i maslac od kikirikija dok smjesa ne postane glatka. Ubacite šećer u prahu i sjedinite sastojke.


5. Smjesu s maslacem od kikirikija dodajte ohlađenoj kori s keksima. Ravnomjerno rasporedite špatulom i stavite sa strane.


6. Ganache kremu pripremite tako ¼ šalice vrhnja za šlag dovedete do vrenja, a zatim brzo maknite s vatre i prelijte preko nasjeckane čokolade koju ste odvojili u zasebnu posudu.


7. Dodajte maslac i ekstrakt vanilije i pustite 3-4 minute dok se čokolada ne počne polako topiti. Pjenjačom miješajte do glatke i sjajne smjese, a zatim prelijte preko nadjeva s maslacom od kikirikija.


8. Ravnomjerno rasporedite i špatulom zagladite, a zatim tart stavite u hladnjak kako bi se ganache krema stisnula. Po želji pospite s malo krupne morske soli i uživajte!


Izvor: the-broken-bread.com


Foto: Instagram


čokoladni tart, maslac od kikirikija