Foto: @loodyskitchen Instagram
Samo nekoliko sastojaka potrebno vam je za ukusni desert u neodoljivoj kombinaciji slatkog i slanog
Ovog vikenda zasladite se uz ukusne veganske kockice koje ćete pripremiti u tren oka i bez pečenja. Trebat će vam samo nekoliko sastojaka, a oduševit će vas kombinacija slatkog i slanog u ovom finom veganskom receptu.
Sastojci:
1 šalica (90 g) pereca
1 šalica (120 g) šećera
½ šalice (100 g) kokosovog ulja, otopljenog
¾ šalice (225 g) maslaca od kikirikija
Čokoladni preljev
175 g tamne čokolade s minimalno 70% kakaa, nasjeckane
2 žlice maslaca od kikirikija
razmrvljeni kikiriki i sol za posipanje
Priprema:
1. Manji pladanj (20*20 cm) obložite masnim papirom.
2. U blenderu izmiksajte perece do sitnijih komadića (možete ih i zatvoriti u vrećici i zatim razmrviti valjkom za tijesto).
3. Kokosovo ulje otopite na laganoj vatri, maknite s vatre, pustite nekoliko minuta da se rashladi i zatim umiješajte mrvice pereca i šećer. Kad se sastojci sjedine, umiješajte maslac od kikirikija.
4. Smjesu prebacite na pladanj i ravnomjerno rasporedite te stavite u hladnjak.
5. Otopite čokoladu i maslac od kikirikija u mikrovalnoj na 30 sekundi ili na pari dok se potpuno ne otopi.
6. Čokoladu prelijte preko baze s maslacem od kikirikija i izravnajte služeći se špatulom.
7. Pospite razmrvljenim kikirikijem i solju. Držite u hladnjaku barem 2 sata prije posluživanja.
8. Razrežite na kockice i uživajte.