Kekse možete čuvati 4 do 5 dana, ali i ovu smjesu možete zamrznuti i onda odlediti na dan pripreme
Sastojci za 40 keksa: 200 g brašna, 120 g fino mljevenih badema, 120 g šećera, 180 g maslaca, 2 žutanjka, 1 štapić vanilije
Za glazuru (nije obavezna): 1 bjelanjak, 120 g šećera u prahu
Priprema: U posudu staviti brašno, mljevene bademe, šećer, sjemenke vanilije (štapić nemojte baciti već ih stavite u posudu sa šećerom), žutanjke i maslac narezan na kockice. Rukama izradite tijesto. Kada dobijete homogenu i kompaktnu smjesu, oblikujte kuglu i zamotano plastičnom folijom ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena. Nakon isteka vremena tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini. Tijesto debljine pola centimetra rezati pomoću kalupa različitih oblika. Slagati na masni papir i peći 6 minuta na 180 stupnjeva. Od bjelanjaka i šećera napraviti glazuru kojom prema želji ukrasite ohlađene kekse. Glazura nije obavezna. Kekse možete čuvati 4 do 5 dana, ali i ovu smjesu možete zamrznuti i onda odlediti na dan pripreme.