Posvetite subotu nekuhanju

Predstavljanje knjige “Sirova hrana” i radionica Mihaele Devescovi u Rijeci i Fažani

Portal Novilist.hr

Sirova hrana je vrlo ukusna, Devescovi će vas s lakoćom u to uvjeriti

Sirova hrana je vrlo ukusna, Devescovi će vas s lakoćom u to uvjeriti

Sirova hrana je nekuhana, nepečena, neprerađena i organska. Uključuje voće, povrće, orašaste plodove, sjemenke, klice, morske trave, hladna prešana ulja i razne zaslađivače, pripremljene na razne načine u bezbroj okusa, boja i tekstura



Predstavljanje knjige “Sirova hrana” autorice Mihaele Devescovi bit će održano u Rijeci ove subote, 28. ožujka s početkom u 10 sati u Udruzi Auris u Kružnoj 8. Tom će prilikom Devescovi održati i promotivnu radionicu po cijeni od 100 kuna, a na kojoj će se pripremati smoothie za mladost i zdravlje, špageti u mediteranskom umaku, te torta za desert. Istoga dana u 18 sati promocija, a potom i radionica dogodit će se u Fažani u Vili Nina, Braće Ilić 52/B. Prijave za radionicu primaju se putem e-maila [email protected], a za sve upite zainteresirani mogu nazvati na broj 091/64-64-646.


Knjigu je objavila Mozaik knjiga, a u njoj ćete otkriti sve prednosti prehrane sirovom hranom i naučiti kako pripremiti zdrave i ukusne delicije, zatim uživati u zdravim i ukusnim receptima za juhe, kašaste sokove, mlijeka, umake, namaze i grickalice, krekere i kruh, salate i preljeve, sendviče, glavna jela i deserte.


Također ćete moći naučiti sve o načinima i tehnikama te o pomagalima u kuhinji koja će vam olakšati pripremu hrane, kao i doznati koje su vam osnovne namirnice i dodaci jelima potrebni kako biste pripremili ukusne sirove obroke.




Nakon druženja s autoricom knjiga će se moći kupiti uz popust od 20 posto, po promotivnoj cijeni od 100 kuna.


Evo i jednog Mihaelinog recepta.


Torta od čokolade i naranče 


   Sastojci:   (za koru)   2 šalice badema,   1 šalica datulja,   1 žlica kokosovog maslaca,   malo vanilije,       (za kremu)   2-3 avokada,   2 žlice kokosovog maslaca,   3 žlice sirovog kakaa,   1 šalica indijskih oraščića,   1/2 šalice cijeđenog soka od naranče,   2 žlice ribane korice od eko naranča,   3 žlice meda ili agavinog sirupa.  

Priprema: Prvo bademe sameljite u brašno, te dodajte datulje i ostale sastojke. Miksajte smjesu dok se ne povežu sastojci. Smjesu rasporedite po kalupu za tortu i pritisnite žlicom ravnomjerno. Sve sastojke za kremu miksajte u blenderu dok ne dobijete gustu, glatku kremu. Dobivenu kremu prelijte preko kore i stavite u hladnjak na tri sata da se ohladi. 



Sirova hrana je nekuhana, nepečena, neprerađena i organska. Uključuje voće, povrće, orašaste plodove, sjemenke, klice, morske trave, hladna prešana ulja i razne zaslađivače, pripremljene na razne načine u bezbroj okusa, boja i tekstura.


Što je više svježih prirodnih namirnica sadržano u prehrani to ćete imati više energije, snage, lakše ćete se obraniti od bolesti, regulirat ćete tjelesnu težinu, rad probavnog sustava i osjećati velike pozitivne promjene u vašem organizmu.


Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage otjerati bolesti, ističe Devescovi i poziva vas da nahranite svoje tijelo zdravljem.