Foto: iStock
Za ovu finu tortu bogatog okusa vrijedi se malo potruditi…
Sastojci:
300 g kestena
200 g brašna
čaša i pol mlijeka
9 žlica šećera
1 žlica gorkog kakaa
naribana limunova korica
100 g otopljenog maslaca
3 jaja
vrećica kvasca u prahu
prstohvat soli
Priprema:
Zarežite kestene kao za pečenje. Stavite ih u posudu s hladnom vodom, malo posolite i stavite na štednjak kuhati 20-30 minuta, ovisno o veličini kestena. Ogulite ih i stavite u blender, te izmiksajte da dobijete pire. U pire umiješajte otopljeni maslac, kakao, koricu jednog limuna, jaja i šećer. U drugoj posudi umiješajte brašno s kvascem u prahu, te tome postepeno dodajte mlijeko. Na koncu sjedinite obje smjese, te ih dobro promiješajte. Namastite kalup za torte, malo ga pospite brašnom ili krušnim mrvicama, a zatim u njega ulijte smjesu. Pecite u pećnici otprilike 40-50 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li torta pečena.
Možete je tako poslužiti ili posuti s malo šećera u prahu. Također, možete je preliti glazurom od kakaa.
Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”