Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Slatki užitak

Prava jesenska poslastica: Božanstvena torta od kestena i kakaa

Foto: iStock
Foto: iStock
Objavljeno: 10. studeni 2019. u 8:00 2019-11-10T08:00:00+01:00

Za ovu finu tortu bogatog okusa vrijedi se malo potruditi... 

Sastojci:

300 g kestena

200 g brašna

čaša i pol mlijeka

9 žlica šećera

1 žlica gorkog kakaa

naribana limunova korica

100 g otopljenog maslaca

3 jaja

vrećica kvasca u prahu

prstohvat soli

Priprema:

Zarežite kestene kao za pečenje. Stavite ih u posudu s hladnom vodom, malo posolite i stavite na štednjak kuhati 20-30 minuta, ovisno o veličini kestena. Ogulite ih i stavite u blender, te izmiksajte da dobijete pire. U pire umiješajte otopljeni maslac, kakao, koricu jednog limuna, jaja i šećer. U drugoj posudi umiješajte brašno s kvascem u prahu, te tome postepeno dodajte mlijeko. Na koncu sjedinite obje smjese, te ih dobro promiješajte. Namastite kalup za torte, malo ga pospite brašnom ili krušnim mrvicama, a zatim u njega ulijte smjesu. Pecite u pećnici otprilike 40-50 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li torta pečena.

Možete je tako poslužiti ili posuti s malo šećera u prahu. Također, možete je preliti glazurom od kakaa.

Izvor: gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.