Gotove za tren

Pizzette od lisnatog tijesta bit će savršen izbor za blagdanski party

P. N.

Nemate vremena za pripremu tijesta za pizzu? Ovi ukusni zalogajčići gotovi su u tren oka, a sigurno će oduševiti svakog gosta



Pizza je hit na svakom partyju, a blagdanska druženja nisu iznimka. No, ukoliko ste u žurbi i nemate previše vremena za klasičnu pripremu tijesta za pizzu, uz naš recept za fine pizzette od lisnatog tijesta brzo ćete pripremiti sočne zalogajčiće koje će sigurno oduševiti svakog gosta.


Sastojci za 20-ak komada:


4 crne masline bez koštica20 kapara65 g dimljenog sira1 jaje1/2 žlice origana230 g lisnatog tijesta5 fileta inćuna50 g pasate od rajčica3 žličice pesta Genovesenekoliko cherry rajčica

Priprema:




Masline i cherry rajčice narezati na ploškice, sir na kockice, a jaje razmutiti u posudici. Razvaljati lisnato tijesto i rezati krugove promjera 6 centimetara. Slagati na pleh obložen masnim papirom. Površinu »izbockati« vilicom i premazati svaki jajetom. Na nekoliko pizzetta stavite samo ploškice cherry rajčica i začinite origanom. Na dio stavite pola žlice pasate i nekoliko kockica sira. Na dio stavite masline i kapare, a dio nadjenite s pola žličice pesta i nekoliko kockica sira. Na preostale stavite samo sir i jedan slani inćun. Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva 12 do 15 minuta. Poslužiti tople. Nadjev možete osmisliti po vlastitoj želji, mogućnosti su zaista brojne.