Grad: Rijeka
Danas: 18° djelomično oblačno
Sutra: 1° 15° naoblaka
24. studenoga 2017.
Ideja

Patlidžani umjesto mesa? Zašto ne ako je riječ o polpetama

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2017. u 8:00 2017-09-11T08:00:00+02:00

Ako niste ljubitelj prženog ove polpete možete pripremiti i u pećnici

Umjesto klasičnih mesnih polpeta zašto ne biste probali napraviti vegetarijansku verziju. Glavni sastojak su patlidžani. S čime ih poslužiti? Dovoljna je sezonska salata ili dressing od jogurta.
Sastojci za 35 komada: 800 g patlidžana, 120 g krušnih mrvica, 120 g ribanog parmezana, 2 jaja, 1 režanj češnjaka, papar, sol, sjeckani peršin
Priprema: Patlidžane oprati staviti na pleh obložen masnim papirom i peći sat vremena na 200 stupnjeva. Kada su pečeni pustiti ih da se malo ohlade, zatim im ukloniti koru i sjemenke.

Meso patlidžana lagano pritisnuti vilicom kako bi izašao višak vode, a zatim usitniti. Pire od patlidžana staviti u posudu, dodati jaja, nasjeckani češnjak, krušne mrvice, parmezan, malo soli i papra te nasjeckani peršin. Dobro promiješati. Smjesa mora biti kompaktna, pa po potrebi dodati još malo krušnih mrvica. Oblikovati kuglice veličine oraha, svaku uvaljati u krušne mrvice i pržiti 2 do 3 minute u vrućem ulju. Ocijediti na papirnatim ručnicima i poslužiti tople.

Ako niste ljubitelj prženog ove polpete možete pripremiti i u pećnici. Valja ih poslagati na papir za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka