Grad: Rijeka
Danas: 17° djelomično oblačno
Sutra: 2° 14° naoblaka
24. studenoga 2017.
LJETNI RUČAK

Paprike, rajčice i piletina, nije paprikaš, ali je jednako ukusno

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 28. srpanj 2017. u 8:10 2017-07-28T08:10:00+02:00

Svi sastojci su sezonski i baš zato se okušajte u pripremi ovog jela tijekom ljeta

Pravi ljetni recept za ljubitelje piletine. Svi sastojci su sezonski i baš zato se okušajte u pripremi ovog jela tijekom ljeta, bit će ukusnije nego zimi kada niti paprike niti rajčice nisu u sezoni.
Sastojci za 4 osobe: 600 g piletine (može samo prsa), 300 g rog paprika, 300 g paprika babura, malo brašna, 40 g maslaca, 1 ljutika ili manja kapula, sol, papar, kacijol tople vode, maslinovo ulje, 40 g bijelog vina, 400 g cherry rajčica
Priprema: Paprike oprati, ukloniti im sjemenke te narezati na trake. Ljutiku sitno nasjeckati. Ako ne volite kožu od rajčica tada ih ogulite. Na malo maslinova ulja oko 1 minute dinstati ljutiku, podliti ju kacijolom vode i pustiti da se krčka oko 3 minute na laganoj vatri. Zatim dodati rajčice i papriku, posoliti i popapriti te poklopiti. Kuhati na srednje jakoj vatri 25 minuta.

U međuvremenu u drugoj posudi otopiti maslac s malo ulja. Pileća prsa razrezati, pobrašniti i popržiti sa svih strana na maslacu. Kada je dobila boju podliti vinom. Kuhati nekoliko minuta te prebaciti u posudu s umakom. Kuhati sve skupa 5 do 10 minuta i poslužiti toplo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka