Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Bezvremenski

Ovog vikenda uživajte u sočnom i mirisnom kuglofu od rogača i jabuka

Foto: Domaćica
Foto: Domaćica
Autor:
Objavljeno: 3. ožujak 2019. u 9:51 2019-03-03T09:51:30+01:00

Pripremite desert od kojeg će zamirisati cijela kuhinja...

"Bezvremenski" kuglofi su uvijek dobra ideja, a ovaj sočni od rogača i jabuka je jedan od onih mirisnih koji zaslužuje biti zapisan u vašoj tekici s receptima ili spremljen u »bookmarksima«. To je jedan od onih starih recepata koji se prenosi i koji dijelite dalje na kavama, bez puno filozofiranja, ali s puno uživanja", kaže nam Sanja Mijac, autorica food bloga domacica.com.hr

Sastojci:

4 jaja

200 g šećera

1 vanilin šećer

100 g mljevenog rogača

150 g glatkog brašna

2 dl ulja

5 manjih jabuka

1 prašak za pecivo

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Kalup za kuglof malo namastite i pobrašnite. Pjenasto izmiksajte jaja i šećer. Zatim dodajte rogač, brašno, ulje i u smjesu na krupno naribajte 5 manjih jabuka. Nemojte ih cijediti, već ih direktno naribajte (po želji ih ogulite). Na kraju dodajte prašak za pecivo, sve povežite pa izlijte u kalup. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta. Nakon 15-ak minuta pečenja na vrh kuglofa stavite preklopljeni komad masnog papira kako vam kuglof ne bi izgorio.

Napomena: Po želji ga posipajte šećerom u prahu ili ga prelijte s čokoladnom glazurom. Ja ju radim tako da u lončiću otopim oko 150 g tamne čokolade za kuhanje, 5 žlica mlijeka i koju žlicu ulja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu