Foto Istock
Umjesto kave, gostima ili ukućanima nakon ručka, a možda i večere poslužite kremu s kavom
Ljubitelji kave u tom napitku uživaju svakog dana, a upravo njima namjenjen je današnji recept – krema s kavom. Priprema se vrlo brzo, nema puno sastojaka i savršen je desert nakon ručka. Možda uspijete nagovoriti i one koji kavu baš ne ljube da kušaju ovu kremu.
Priprema: Za početak od navedene količine kave skuhati espresso. Riječ je o količini kave koja ide u kafetijeru za jednu osobu, a nakon što se skuha dobit ćete količinu crnog napitka koja teži 70 grama. Tako ako vam ostane kave i ne znate što s njom, evo ideja.
U vruću kavu dodati šećer, dobro promiješati da se otopi i pustiti da se ohladi. U hladnu posudu staviti slatko vrhnje i i tući dok se tek malo ne zgusne. Postepeno dodavati kavu sa šećerom i nastaviti »tući« vrhnje. Pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti u hlnjaku sat vremena prije posluživanja. Podijeliti u čašice i po želji ukrasiti ribanom čokoladom ili gorkim kakaom.