Foto Pixabay
Makroni su tradicionalni francuski slatki sendviči, a potječu još iz 18. stoljeća.
Makar se po nekim izvorima smatra da originalna receptura dolazi iz Italije, odnosno da su venecijanskog porijekla, gdje se spominju već u VIII stoljeću, a zahvaljujući sestrama karmelićankama, recept za ovaj biskvit od badema, šećera i bjelanjka širio se dalje sa premještanjem samostanskih redova.
Ovaj recept za Glas Istre donosi chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić.
Za danas je pripremio nešto drukčiji recept za čokoladne makrone, koji su jednostavni za pripremu i zasigurno će se svidjeti svakom ljubitelju čokoladnih slastica.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Sameljite neoguljene bademe i naribajte čokoladu.
Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg tako da odmah na početku dodate med, a na samom kraju šećer.
Kada ste dodali šećer miksajte još 5 do 10 minuta.
Zatim dodajte bademe i čokoladu.
Miješajte sve navedeno slastičarskom špatulom ili kuhačom kako bi povezali što bolje sve potrebite namirnice i time dobili kompaktnu smjesu.
Pripremljene oblatne poškropite limunovim sokom i na iste, preporučam sa žlicom koju ste isprali u hladnoj vodi kako se krema ne bi ljepila, položite dobivenu smjesu.
Makrone pecite 10 do 15 minuta.
Kada su makroni gotovi, ukoliko želite malo hrskaviju varijantu, pustite ih da odstoje u polu otvorenoj toploj pećnici još 10-ak minuta kako bi bili hrskaviji.
Dobar tek!