Blagdanski recept

Nikad dosta čokolade: Još jedna ideja za blagdanske keksiće

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Svaki keks do polovice umočiti u čokoladu, složiti na masni papir i djelove s čokoladom posuti lješnjacima ili kokosom



Sastojci za 30 do 35 komada: 60 g šećera u prahu, 115 g maslaca (sobne temperature), 125 g brašna, 20 g kakaa, 30 g mlijeka, korica nešpricane naranče


Za ukrašavanje: 125 g gorke čokolade, mljeveni lješnjaci ili kokos


Priprema: Pomiješati brašno s kakaom. Mikserom izraditi maslac i šećer do pjenaste strukture. Dodati koricu naranče, te ranije pomiješano brašno i kakao. Izraditi dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Posljednje umiješati mlijeko. Smjesa ne smije biti niti pregusta niti prerijetka. Smjesu staviti u dresir vrećicu s širim nastavkom u obliku zvjezdice.




Pleh obložiti masnim papirom i na njega istiskivati trakice duljine 3 do 5 centimetara. Mogu biti tanje ili deblje, odaberite sami. Peći 12 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Gotove kekse ohladiti. Čokoladu otopiti na pari. Svaki keks do polovice umočiti u čokoladu, složiti na masni papir i djelove s čokoladom posuti lješnjacima ili kokosom. Čuvati ih u staklenci ili metalnoj kutiji.