"4JRE Chefs"

Neobičan gastro doživljaj: Maštoviti “pijati” u jednoj od najljepših opatijskih vila

Aleksandra Kućel Ilić

Na četiri lokacije poznate opatijske vile kuhali su vrhunski kuhari – Deni Srdoč, Matija Bregeš, Aleksandar Grubić i Robert Benzij



OPATIJA Gosti opatijske Ville Ariston doživjeli su jedinstvenu gastro večer pod nazivom »4JRE Chefs«. U prekrasnom ambijentu na otvorenom uživali su u vrhunskim specijalitetima četiri hrvatska šefa kuhinje iz četiri ugostiteljska objekta. Večer je osim po odličnoj organizaciji, profesionalnom osoblju na čelu s direktoricom Cyntijom Vučaj i kvaliteti svega što se moglo kušati, bila zapamćena i po tome što su renomirani kuhari jela pripremali pred zadovoljnim gostima koji su osim što su izvrsno večerali, mijenjali lokacije i iza svakog slijeda malo prošetali.


Na plaži je tako pripremajući ribu kokota goste oduševio Deni Srdoč iz hotela i restorana Draga di Lovrana, na bazenu je pašku janjetinu pripremao Matija Bregeš iz hotela Boškinac na otoku Pagu, dok je lijepa terasa Aristona bila na raspolaganju delicijama od tartufa koje je pripremao Aleksandar Grubić iz restorana Badi, te domaćinu – Robertu Benziji, šefu kuhinje u Villi Ariston koji je na originalan način predstavio jela od kvarnerskog škampa.


Foto A.K. Ilić


Foto A.K. Ilić





Četiri šefa kuhinje, prezentirajući svatko od njih namirnicu koja je prepoznatljiva u restoranu iz kojega dolaze, ponudili su ljubiteljima gastronomije maštovite i neuobičajene »pijate«. Svako od ponuđenih jela pratila su i probrana vina po odabiru sommeliera, a večer je završila uz ples i glazbu, te je jednu od najljepših opatijskih vila dodatno dekorirala i posebna noćna rasvjeta. 


Foto A.K. Ilić


Foto A.K. Ilić