Za prste polizati

Napravite špagete s pestom genovese, pečenim škampima i rukolom

P. N.

iStock

iStock



Donosimo još jedan brzi ljetni recept.


Sastojci (količina za 4 osobe):


350 g špageta




1 šalica pesto alla genovese


12 škampa bez glave (u ljusci) pripremljenih za kuhanje


2 češnja češnjaka


1 svježanj mladog luka


125 g rukole


3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja


sol i papar


2 žlice prženih pinjola, krupno narezanih.


 Priprema: Špagete skuhajte „al dente“ u izdašnoj količini slane vode.


Za to vrijeme u tavi s malo maslinova ulja propržite sitno nasjeckani češnjak i kolutiće mladog luka.


Dodajte očišćene škampe i pecite 2-3 minute. Smanjite temperaturu, posolite i popaprite.


Umiješajte pesto alla genovese u tjesteninu.


Ukrasite prženim pinjolima i rukolom.