Foto: iStock
Idealna za lijeno poslijepodne
Rijetko koji desert može nadmašiti svima omiljenu tortu. Biskvit u kombinaciji čokolade s narančom idealan je odabir za lijena poslijepodneva kada bi “odmah” jeli nešto slatko i fino. Delicious Magazine se pobrinuo za jednu upravo takvu slasnu kombinaciju.
Sastojci
100 grama maslaca
50 grama kakaa
90 ml vruće vode
3 jaja
4 čajne žličice mlijeka
175 g brašna
1 čajna žličica pecilnog praška
300 grama šećera u prahu
sok od jedne naranče
Sastojci za kremu
150 grama čokolade
150 ml vrhnja
3 čajne žličice džema
Dekoracija
100 grama tamne čokolade
za dodatnu dekoraciju, možete staviti i naribanu ili izrezanu koru naranče
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180ºC i na limove za pečenje stavite papir za pečenje. U zdjelu umješajte kakao i prokuhalu vodu te miješajte dok se ne stvrdne. Zatim dodajte preostale sastojke i miješajte dok se ne sjedine.
Razdijelite smjesu na jednake dijelove u unaprijed pripremljene limove. Pecite od 20 do 25 minuta dok se smjesa ne podigne. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Za punjenje, stavite čokoladu i vrhnje u posudu. Zatim stanite iznad posude s prokuhalom vodom desetak minuta dok se smjesa ne otopi, povremeno miješajući. Stavite sa strane da se ohladi.
Za kraj, raširite oba biskvita i namažite ih džemom. Na jedan biskvit nanesite smjesu i poklopite drugim biskvitom. Gornji dio premažite ostatkom smjese i ukrasite komadićima crne čokolade.