Slastan zalogaj

Najukusnija torta od naranče prema receptu Mary Berry

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Idealna za lijeno poslijepodne



Rijetko koji desert može nadmašiti svima omiljenu tortu. Biskvit u kombinaciji čokolade s narančom idealan je odabir za lijena poslijepodneva kada bi “odmah” jeli nešto slatko i fino. Delicious Magazine se pobrinuo za jednu upravo takvu slasnu kombinaciju. 


Sastojci


100 grama maslaca


50 grama kakaa




90 ml vruće vode


3 jaja


4 čajne žličice mlijeka


175 g brašna


1 čajna žličica pecilnog praška


300 grama šećera u prahu


sok od jedne naranče


Sastojci za kremu


150 grama čokolade


150 ml vrhnja


3 čajne žličice džema


Dekoracija


100 grama tamne čokolade


za dodatnu dekoraciju, možete staviti i naribanu ili izrezanu koru naranče


Priprema


Zagrijte pećnicu na 180ºC i na limove za pečenje stavite papir za pečenje. U zdjelu umješajte kakao i prokuhalu vodu te miješajte dok se ne stvrdne. Zatim dodajte preostale sastojke i miješajte dok se ne sjedine.


Razdijelite smjesu na jednake dijelove u unaprijed pripremljene limove. Pecite od 20 do 25 minuta dok se smjesa ne podigne. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. 


Za punjenje, stavite čokoladu i vrhnje u posudu. Zatim stanite iznad posude s prokuhalom vodom desetak minuta dok se smjesa ne otopi, povremeno miješajući. Stavite sa strane da se ohladi. 


Za kraj, raširite oba biskvita i namažite ih džemom. Na jedan biskvit nanesite smjesu i poklopite drugim biskvitom. Gornji dio premažite ostatkom smjese i ukrasite komadićima crne čokolade.