Foto: Unsplash
Isprobajte odličan recept za savršene keksiće s komadićima čokolade koji će odličo odgovarati uz topli napitak
Ovi keksići s komadićima čokolade guste su i mekane teksture i odlično će odgovarati uz topli napitak poput kakaa ili vruće čokolade. Jednom kad ih napravite, mogu stajati više dana, iako smo sigurni da će vrlo nestati.
Sastojci:
8 žlica maslaca
½ šalice običnog šećera
¼ šalice smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje
1 ½ šalice višenamjenskog brašna
½ žličice sode bikarbone
¼ žličice soli
¾ šalice čokoladnih kapljica (ili nasjeckane kvalitetne čokolade)
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180º C. Na laganoj vatri otopite maslac.
2. Izmiksajte maslac sa bijelim i smeđim šećerom. Dodajte vaniliju i jaje, smanjite brzinu miksera i miksajte otprilike 10- 15 sekundi.
3. Dodajte brašno, sodu i sol. Kratko izmiksajte, a zatim rukama zamijesite i formirajte u veliku kuglu. Dodajte čokoladne kapljice.
4. Tijesto razdvojite u 12 većih kuglica i stavite na papir za pečenje. Pecite 9- 11 minuta dok keksići ne poprime svijetlosmeđu boju (pazite da ne prepečete).
5. Izvadite iz pećnice i rashladite barem 30 minuta. Možete ih zamrznuti ili više dana držati u zatvorenoj posudi.