Kuhinja na sajmu

Na splitskom Adriatic Gastro Showu 542 izlagača

Hina

Foto ilustracija

Foto ilustracija

U sklopu ovogodišnjeg Adriatic Gastro Showa, 5.veljače održat će se Regionalni forum na kojem će se raspravljati o obiteljskom turizmu i novim turističkim trendovima



Međunarodni sajam gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show otvoren je u srijedu, a na njemu se na 8.000 četvornih metara u Spaladium areni predstavlja 542 izlagača iz 12 zemalja, što je dvostruko više nego prošle godine kada je prvi put organiziran.


“Gastronomija je nešto što turistička klijentela traži, a naša dalmatinska kuhinja je poznata upravo po gastronomiji koju treba još više razvijati u turističke svrhe,” rekao je na otvaranju četverodnevnog sajma splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.


Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar istaknuo je važnost Adriatic gastro Show za Split, jer, kako je rekao, on podiže gradsku turističku ponudu na višu razinu.




Direktor Adriatic Gastro Showa Stipe Šamija kaže kako je smisao sajma predstaviti dobavljače u turističkoj djelatnosti i približiti ih hotelima, restoranima i kafićima.


Direktorica Turističke zajednice (TZ) Splita Alijana Vukšić posebice pak ističe važnost sajma za predsezonsku turističku ponudu Splita, jer će za njegova trajanja grad posjetiti brojni gosti. Najavila je da će na ovogodišnjem Adriatic Gastro Showu TZ organizirati više edukacijskih događanja, posebice za privatni smještaj, na kojem se, kako je rekla, temelji splitski turizam.


U sklopu ovogodišnjeg Adriatic Gastro Showa, 5.veljače održat će se Regionalni forum na kojem će se raspravljati o obiteljskom turizmu i novim turističkim trendovima te mogućnostima financiranja iz EU fondova, zakonskoj regulativi, mogućnostima suradnje s turističkim agencijama i e-mail maketingu.