Sokić i pol

Medicinski medij otkriva kako pripremiti sok kojim ćete osigurati moćnu dozu podrške vašoj štitnjači

P. N.



U knjizi Anthonyja Williama  “Zdrava štitnjača”, kojeg zovu i Medicinski medij, autor piše o inovativnom pristupu bolestima štitnjače i drugim zdravstvenim tegobama koje se s njom povezuju.


Ova knjiga koju je na hrvatskom objavila Planetopija ne svodi se na tvrdnju da je za sve zdravstvene probleme i simptome, kao što su umor, teškoće sa spavanjem i održavanjem tjelesne težine, bolovi, depresivna raspoloženja, autoimune bolesti i mnoge druge, kriva štitnjača. Ove informacije donose posve novi pogled na simptome koji tako velikom broju ljudi onemogućavaju da žive punim plućima. 


Iz knjige Zdrava štitnjača prenosimo recept za sok koji William predlaže osobama koje imaju tegobe povezane s radom štitnjače. Lako ga je prilagoditi vlastitom ukusu. Celer slobodno zamijenite krastavcima, a listove korijandra peršinom. U svakom slučaju, u organizam ćete unijeti veliku dozu moćne podrške štitnjači.




Sastojci:


1 vezica celera listaša


2 jabuke, narezane na kriške


1 vezica svježih listova korijandra


komad svježeg đumbira veličine 5 do 10 cm. 


Priprema: Sve sastojke stavite u sokovnik. Za najbolje rezultate, dobiveni sok popijte odmah, na prazan želudac.


Ili na komade narežite jabuke i celer. Sve sastojke dodajte u snažan blender. Sastojke blendajte sve dok ne dobijete pire. Procijedite i odmah popijte.


Umjesto celera možete koristiti 2 krastavca ili vezicu svježih listova peršina umjesto korijandra.


Ovisno o sokovniku, trebat ćete više ili manje đumbira. Prilagodite količinu svom ukusu.