INSPIRACIJA IZ AZIJE

Mahune u tempuri: jednostavno, brzo i sezonski

Ana Braškić

Foto Istock

Foto Istock

Današnji recept vuče porijeklo iz azijske kuhinje, a možete ga poslužiti kao predjelo, prilog ili snack na zabavi

Sezona je svježih mahuna i to valja iskoristiti. Mnogima i ne baš omiljene ipak bi trebale naći svoje mjesto na jelovniku. Danas donosimo jedan netipičan način pripreme ovog povrća koje je tijekom cijele godine dostupno u smrznutom izdanju, a takvo je pogodno za pripremu variva. Današnji recept vuče porijeklo iz azijske kuhinje, a možete ga poslužiti kao predjelo, prilog ili snack na zabavi.Sastojci za 4 osobe: 300 g svježih mahuna, 150 g brašna, oko 2 dcl hladne vode, 0,5 l ulja, solPriprema: Mahune očistiti, oprati, dobro osušiti, a zatim odrezati krajeve. Od brašna i vode napraviti smjesu. U smjesu umakati mahune i pržiti u ulju zagrijanom na temeperaturi od 170 do 180 stupnjeva. Pržiti nekoliko komada odjednom kako temperatura ulja ne bi pala. Nakon 2 do 3 minute, mahune vaditi na salvetu. Po želji kada su pržene možete ih posoliti. Poslužiti tople uz neki osvježavajući umak ili soja sos.