Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
17. studenoga 2018.
Desert

Ljeto je još tu, zašto ne bi pripremili slasnu tortu od ananasa i kokosa

Ljeto je još tu, zašto ne bi pripremili slasnu tortu od ananasa i kokosa
Ljeto je još tu, zašto ne bi pripremili slasnu tortu od ananasa i kokosa
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2018. u 8:00 2018-09-15T08:00:00+02:00

Ako želite u ovaj kolač možete dodati malo sjeckane čokolade i ruma

Ljubitelji egzotičnog voća pozor. Ovaj recept pronašli smo baš za vas. U sočnom biskvitu spojili su se kokos i ananas, dvije vjerojatno najpoznatije egzotične voćke. Od kokosa koristimo čak tri prerađevine – kokosove mrvice, kokosovo ulje i kokosovo mlijeko. Ananas koji se koristi u receptu je svjež.

Sastojci za 12 osoba:
200 g brašna
3 jaja
130 g kokosa u mrvicama
130 g kokosovog mlijeka
75 g smeđeg šećera
95 g kokosovog ulja
10 g praška za pecivo
300 g očišćenog ananasa (oko 800 g neočišćenog)
pola žličice soli

Za dekoraciju: kokos mrvice
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 75 minuta
Priprema: Ananasu ukloniti koru i narezati na ploške debljine pola centimetra, a zatim ukloniti i tvrdu sredinu. Trebali bi dobiti oko 300 g ananasa. Od toga odvojite 200 grama koje potom narežite na komadiće.

U posudi pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati sol. Zatim umiješati kokosovo ulje pa brašno s praškom za pecivo. Dobro promiješati te dodati kokosove mrvice i postepeno kokosovo mlijeko. Posljednje pažljivo lopaticom umiješati komadiće ananasa.

Namastiti i pobranšiti kalup promjera 16 cm i visine 10 centimetara. Uliti smjesu i poravnati površinu. Po površini rasporediti ostatak ananasa, posuti mrvicama kokosa i peći 75 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Tortu nakon pečenja ohladiti i poslužiti. Po želji možete ju ukrasiti s još kokos mrvica i rafaello kuglicama.

Ako želite u ovaj kolač možete dodati malo sjeckane čokolade i ruma.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka