Foto Istock
Uz ovo jelo možete poslužiti i sjemenke nara vašem će tanjuru dodati još malo boje, a jelu slatko-kiseli okus
Tikva i brokula povrće su mjeseca rujna. Spojili smo ih u jedno jelo koje za one jako gladne može biti tek predjelo, dok za one nezahtjevne može biti pravi ručak.
Sastojci za 4 osobe: 320 g tjestenine orecchiette, 280 g očišćenog mesa tikve, 120 g cvjetova brokule, 20 g maslinova ulja, 1 suha čili papričica, 1 režanj češnjaka, origano, sol, papar
Zakuhati vodu i u njoj 4 do 5 minuta kuhati tikvu narezanu na kockice i cvjetove brokule. Povrće izvaditi iz vode i ohladiti ledenom vodom kako bi zadržalo boju. Tjesteninu kuhati u vodi gdje ste kuhali povrće onoliko dugo koliko piše na uputama na pakiranju. Kada je tjestenina pri kraju kuhanja, u dubokoj tavi na maslinovom ulju zagrijati ljutu papričicu i češnjak prerezan na pola. U tavu ubaciti povrće, promiješati nekoliko puta i podliti s malo vode u kojoj se kuha tjestenina.
Izvaditi češnjak i chilli, ubaciti ocijeđenu tjesteninu i dobro promiješati. regulirati sol i papar. Poslužiti na tanjur preliveno kremom od brokule i sira. Uz ovo jelo možete poslužiti i sjemenke nara.