Foto: @halfbakedharvest Instagram
Pripremite palentu na malo drugačiji način...
Palentu možemo pripremiti na bezbroj načina, no posebno je ukusna u kombinaciji s pečenim gljivama, mozzarellom i finim začinima. Isprobajte već danas – sigurno će vas oduševiti!
Sastojci:
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
450 g gljiva po izboru
konzerva slanutka, ispranog i ocijeđenog
3 grančice svježeg timijana
6 češnja češnjaka
prstohvat chillija u prahu
sol i papar
Za palentu:
1 ½ šalice instant palente
3 žlice maslaca
10 listova kelja ili blitve, opranih i nasjeckanih
1/3 šalice pesta od bosiljka
220 g mozzarelle
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 160º C.
2. Na pladnju za pečenje koji ste obložili masnim papirom pomiješajte gljive s maslinovim uljem, slanutkom, timijanom, češnjakom i začinima. Pecite 25- 30 minuta, a zatim pojačajte pećnicu na 240º C, ponovno promiješajte i pecite dodaznih 5- 10 minuta.
3. Pripremite palentu: zagrijte 4 šalice vode do vrenja, polako umiješajte palentu i kuhajte 5 minuta dok smjesa ne zgusne. Umiješajte maslac, kelj ili blitvu i 2 žlice pesta i kuhajte 3 minute.
4. Palentu rasporedite na tanjure, dodajte mozzarellu, gljive i slanutak i poškropite s malo pesta.