Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Ideja za ručak

Kako pripremiti goveđi gulaš s omiljenom jesenskom poslasticom

Foto pixabay
Foto pixabay
Autor:
Objavljeno: 28. listopad 2018. u 7:30 2018-10-28T07:30:00+01:00

Ovaj neobičan gulaš poslužiti s tjesteninom, kuhanim krumpirom ili njokima

Kesteni se koriste i u slanim jelima. Evo prijedloga za ručak koji spaja kestene i meso.

Sastojci:
1 kg govedine za gulaš
1/2 kg kestena
5 žlica maslinovog ulja
2 glavice luka
3 režnja češnjaka
2 dl umaka od rajčice
1 mrkva
1 korijen peršina
1-2 dl crnog vina
origano, list lovora, timijan
sol, papar, mljevena crvena paprika
1 žlica brašna 

Priprema: Kesten skuhati i oguliti, meso narezati na kocke. Na maslinovom ulju pirjati govedinu dok ne pusti vodu i ne napravi se korica sa svih strana. Dodati sitno nasjeckan luk. Kad za 10-ak minuta luk omekša, dodati sol i papar, usitnjen češnjak i crno vino. Dinstati 10-ak minuta, dok tekućina ne ispari.

Ponovo dodati malo vode i usitnjeni peršin i naribanu mrkvu. Pola sata kuhati uz dodavanje vode po potrebi, pa dodati umak od rajčice i lovor.

Doliti vode da meso »pliva« i nakon pola sata ubaciti kuhani kesten te na laganoj vatri sve skupa kuhati još pola sata (ovisi o govedini), dok potpuno ne omekša.

Dodati žlicu mljevene crvene paprike i žlicu brašna, sve promiješti i opet podliti vodom i s malo crnog vina kako bi umak postao gust. Poslužiti s tjesteninom, kuhanim krumpirom ili njokima.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.