Slatko i prženo

Još jedna dobra ideja za karnevalski meni: Prženi ravijoli

P. N.

Od navedene količine sastojaka dobit ćete tridesetak raviola, puniti ih možete namazom od lješnja, ricottom ili omiljenom marmeladom



Sastojci za tijesto: 250 g brašna, 1 jaje, 100 g šećera u prahu, 30 g maslaca, 2 žlice bijelog vina, 2 do 3 žlice mlijeka, korica limuna, ulje za prženje, šećer u prahu za posipanje


Za punjenje: namaz od lješnjaka, ricotta ili marmelada


Priprema: Od navedene količine sastojaka dobit ćete tridesetak raviola. Od sastojaka umijesiti glatko i homogeno tijesto. Oblikujte loptu i stavite omotano prozirnom folijom na pola sata u hladnjak. Tijesto razvaljati na debljinu od 3 do 4 milimetra i uz pomoć čaše ili kalupa režite krugove ili ako vam je lakše kvadrate.


Punite ih prema želji kupovnim namazom od lješnjaka, omiljenom marmeladom ili sirom ricotta u koji ste dodali samo malo naribane korice limuna ili naranče. Preklopite da biste dobili polumjesece ili pak poklopite drugim komadom tijesta. Sve ovisi kakvu veličinu želite. Ne zaboravite rub prije preklapanja namazati vodom, a zatvorite ih pomoću vilice. Pržite ih u dubokom ulju dok s obje strane ne postanu zlatnožute boje.

Ocijediti na salveti i posuti šećerom u prahu. Poslužiti toplo.