Izvor: Pixabay
Ovo jelo je kao iz restorana, a ne zahtijeva gotovo nikakav napor, što je poželjno kada želite jesti nešto fino, a nemate vremena kuhati; ili vam možda gosti dolaze u zadnji čas, a želite ih oduševiti.
Uz ove kremaste kotlete u umaku od gljiva najbolje paše pire krumpir ili riža.
Sastojci:
Upute:
Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi na srednje visokoj temperaturi. U međuvremenu posušite svinjske kotlete papirnatim ručnicima. Dodajte sol i papar. Dodajte svinjetinu u tavu i pecite dok ne postane zlatno-smeđa. Dvije do tri minute na svakoj strani pa ih izvadite iz tave.
Dodajte gljive u tavu i kuhajte, miješajući svakih nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Oko šest minuta. Dodajte češnjak i timijan i kuhajte oko 30 sekundi. Dodajte juhu od piletine.
Smanjite toplinu na srednje nisku razinu. Vratite svinjske kotlete. Pokrijte i pirjajte dok se svinjski kotleti ne skupe. Otprilike desetak minuta, pa umiješajte senf i vrhnje.
Kušajte i po potrebi začinite s više soli i papra.
Izvor