Jednostavni recept

Jeli biste svinjske kotlete, a nemate vremena? S ovim receptom ćete za 30 minuta jesti kao u restoranu

P. N.

Izvor: Pixabay

Izvor: Pixabay



Ovo jelo je kao iz restorana, a ne zahtijeva gotovo nikakav napor, što je poželjno kada želite jesti nešto fino, a nemate vremena kuhati; ili vam možda gosti dolaze u zadnji čas, a želite ih oduševiti.


Uz ove kremaste kotlete u umaku od gljiva najbolje paše pire krumpir ili riža.


Sastojci:


2 žlice maslinovog ulja2 žlice neslanog maslaca4 svinjska kotleta debljine 4 1 čajna žličica soli1/2 čajne žličice svježe mljevenog crnog papraCremini gljive, tanko narezane4 češnja češnjaka, mljevena1 žličica nasjeckanog svježeg lista timijana2 šalice pileće juhe 1 žlica senfa 3 žlice vrhnja za kuhanje

Upute:


Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi na srednje visokoj temperaturi. U međuvremenu posušite svinjske kotlete papirnatim ručnicima. Dodajte sol i papar. Dodajte svinjetinu u tavu i pecite dok ne postane zlatno-smeđa. Dvije do tri minute na svakoj strani pa ih izvadite iz tave.




Dodajte gljive u tavu i kuhajte, miješajući svakih nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Oko šest minuta. Dodajte češnjak i timijan i kuhajte oko 30 sekundi. Dodajte juhu od piletine.


Smanjite toplinu na srednje nisku razinu. Vratite svinjske kotlete. Pokrijte i pirjajte dok se svinjski kotleti ne skupe. Otprilike desetak minuta, pa umiješajte senf i vrhnje.


Kušajte i po potrebi začinite s više soli i papra.


Izvor