iStock
Sastojci:
400 g slatkog vrhnja
2 jaja
4 žumanjka
100 g šećera u prahu
1 neprskana naranča (sok i korica)
10 g kakaa pomiješanog s žličicom cimeta.
Priprema: Četiri kalupa za souffle (nabujak) omotati papirom za pečenje tako da prelaze rub posudice za 3 centimetra.
Papir učvrstiti ljepljivom trakom za posudicu.
Čvrsto istući slatko vrhnje.
Jaja, žumanjke, cimet i šećer u prahu usuti u posudu i mikserom istući u čvrstu i pjenastu smjesu.
Dodati sok od naranče i naribanu koricu naranče.
Postupno dodavati tučeno vrhnje.
Uliti smjesu u kalupe za souffle do ruba papira, glatko razmazati i ostaviti oko četiri sata u zamrzivaču.
Zamrznute souffleje posipati mješavinom kakaa i cimeta. Odstraniti papir za pečenje, a souffle po želji ukrasiti kriškama naranče i odmah servirati.