Osim na tavi burgere možete peći i u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva i to 15 minuta s jedne i 5 minuta s druge strane
Prijatelji koji ne vole ili ne jedu mesu vam dolaze na večeru, zašto im ne bi pripremili ukusne vege burgere i to od krumpira i začinskog bilja
Sastojci za 4 osobe: 650 g krumpira, 140 g ljubičastog luka, 60 g krušnih mrvica, 50 g parmezana, 1 jaje, 40 g vode, 20 g maslinova ulja, 2 grančice majčine dušice, 2 grančice kadulje, 2 grančice ružmarina, sol, paparPrilog: 80 g salate Iceberg, 40 g mladog špinata, 80 g zelenih jabuka, 100 g grčkog jogurta, 10 g maslinovog ulja, par kapi umaka TabascoPriprema: Krumpire oprati i skuhati. Kapulu sitno nasjeckati, staviti u tavu s maslinovim uljem i pokriti vodom. Kuhati 15 minuta dok ne omekša. Za to vrijeme nasjeckati majčinu dušicu, kadulju i ružmarin.
Pripremiti prilog. Salati ukloniti tvrdu sredinu i narezati na trake te ju ostavite da stoji oko pola sata kako bi omekšala. Jabuke oprati, ukloniti sredinu, narezati na osmine, zatim na ploške. Nakon što je salata omekšala i pustila višak vode, osušiti je i pomiješati sa svim ostalim sastojcima za salatu.
Kuhane krumpire oguliti i zgnječiti, pomiješati s parmezanom, začinskim biljem, solju i paprom. Dodati kapulu, razmućeno jaja i postepeno dodati krušne mrvice dok smjesa ne postane kompaktna. Oblikovati burgere i peći ih 3 minute s jedne i 2 minute s druge strane. Poslužiti ih odmah uz salatu. Osim na tavi burgere možete peći i u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva i to 15 minuta s jedne i 5 minuta s druge strane.