Ideja za ručak

Iskoristite i lišće rotkvica i pripremite umak za tagliatelle

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Svježe rotkvice dodaju se na samom kraju pripreme uz nekoliko kapi maslinova ulja



Za ovaj jednostavan recept koristimo i lišće i korijen rotkvice.


Sastojci za 4 osobe: 250 g tjestenine, 100 g rotkvica, 30 g parmezana, 20 g oguljenih badema, 20 g maslinova ulja, svježi bosilja, 50 g slatkog vrhnja, sol, papar


Priprema: Rotkvicama ukloniti listove. U multipraktik ubaciti 30 g listova, dodati slatko vrhnje, ribani parmezan, bademe i maslinovo ulje. Pretvoriti u kremu i ostaviti sa strane. Zakuhati vodu, posoliti i skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvati malo vode od kuhanja. Rotkvice narezati na tanke ploške. Kada budu 2 minute do isteka vremena za kuhanje tjestenine, u duboku tavu staviti kremu od lišća i jedan kacijol vode u kojoj se kuha tjestenina. Ubaciti nekoliko ručno trganih listića bosiljka. Kada je tjestenina skuhana, vaditi je direktno iz vode u umak. Dobro promiješati, dodati par kapi maslinova ulja i narezane rotkvice. Promiješati i začiti svježe mljevenim paprom.

Poslužiti toplo.