Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 26
Sutra: 16° 16° 26
22. rujna 2018.
Ideja za ručak

Iskoristite i lišće rotkvica i pripremite umak za tagliatelle

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 23. travanj 2018. u 8:06 2018-04-23T08:06:29+02:00

Svježe rotkvice dodaju se na samom kraju pripreme uz nekoliko kapi maslinova ulja

Za ovaj jednostavan recept koristimo i lišće i korijen rotkvice.

Sastojci za 4 osobe: 250 g tjestenine, 100 g rotkvica, 30 g parmezana, 20 g oguljenih badema, 20 g maslinova ulja, svježi bosilja, 50 g slatkog vrhnja, sol, papar

Priprema: Rotkvicama ukloniti listove. U multipraktik ubaciti 30 g listova, dodati slatko vrhnje, ribani parmezan, bademe i maslinovo ulje. Pretvoriti u kremu i ostaviti sa strane.
Zakuhati vodu, posoliti i skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvati malo vode od kuhanja.

Rotkvice narezati na tanke ploške.
Kada budu 2 minute do isteka vremena za kuhanje tjestenine, u duboku tavu staviti kremu od lišća i jedan kacijol vode u kojoj se kuha tjestenina. Ubaciti nekoliko ručno trganih listića bosiljka. Kada je tjestenina skuhana, vaditi je direktno iz vode u umak. Dobro promiješati, dodati par kapi maslinova ulja i narezane rotkvice. Promiješati i začiti svježe mljevenim paprom.

Poslužiti toplo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila
Zima s pet zvjezdica uz BMW i MINI vozila

Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila