Jeftino i sezonski

Ideja za ručak: Pileća prsa sa slanutkom i gljivama

P. N.

Vrganji su našli svoje mjesto u kombinaciji s piletinom i slanutkom Foto Arhiva

Vrganji su našli svoje mjesto u kombinaciji s piletinom i slanutkom Foto Arhiva

Ovo jelo možete poslužiti samostalno ili uz rižu na maslacu

Lagano jelo jednostavno za pripremu sadrži vrlo malo sastojaka, a gotovo je za samo 40 minutaSastojci za 4 osobe: 500 g pilećih prsa, 500 g vrganja, 300 g slanutka iz konzerve, 1 ljutika, mažuran, 50 g škrobnog brašna, 40 g maslaca, crni papar, solPriprema: Gljive očistiti i narezati na ploške. Ma polovici navedene količine maslaca dinstati sjeckanu ljutiku, podliti s malo vode i ubaciti gljive. Nakon desetak minuta dinstanja na srednje jakoj vatri, ubaciti ocijeđeni slanutak, začiniti solju, paprom i mažuranom.  Pileća prsa narezati na trakice, posoliti i uvaljati u škrobno brašno. Popržiti na preostalom maslacu 6 do 7 minuta zatim dodati gljive i slanutak. Kuhati nekoliko minuta i poslužiti s rižom na maslacu.