Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Jeftino i sezonski

Ideja za ručak: Pileća prsa sa slanutkom i gljivama

Vrganji su našli svoje mjesto u kombinaciji s piletinom i slanutkom Foto Arhiva
Vrganji su našli svoje mjesto u kombinaciji s piletinom i slanutkom Foto Arhiva
Autor:
Objavljeno: 16. rujan 2017. u 8:00 2017-09-16T08:00:00+02:00

Ovo jelo možete poslužiti samostalno ili uz rižu na maslacu

Lagano jelo jednostavno za pripremu sadrži vrlo malo sastojaka, a gotovo je za samo 40 minuta
Sastojci za 4 osobe: 500 g pilećih prsa, 500 g vrganja, 300 g slanutka iz konzerve, 1 ljutika, mažuran, 50 g škrobnog brašna, 40 g maslaca, crni papar, sol
Priprema: Gljive očistiti i narezati na ploške. Ma polovici navedene količine maslaca dinstati sjeckanu ljutiku, podliti s malo vode i ubaciti gljive. Nakon desetak minuta dinstanja na srednje jakoj vatri, ubaciti ocijeđeni slanutak, začiniti solju, paprom i mažuranom.  
Pileća prsa narezati na trakice, posoliti i uvaljati u škrobno brašno. Popržiti na preostalom maslacu 6 do 7 minuta zatim dodati gljive i slanutak. Kuhati nekoliko minuta i poslužiti s rižom na maslacu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.