Zalogajčići

Gotovo za pola sata: Muffini s mrkvom

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Mrkva se zbog svoje slatke arome dobro uklapa u kolače. Evo ideje za jedan takav - muffine



Muffine se jednostavno pripremaju, praktični su za konzumaciju, a ovi s mrkvom savršeni su ne bi li tu namirnicu “podvalili” onima koji ju baš i ne vole. Svojom slatkom aromom savršeno se uklapa u kolače, a ovaj recept možete obogatiti sjeckanim lješnjacima ili naribanom jabukom. U tom slučaju receptu dodajte još jednu žlicu škrobnog brašna.


Sastojci za 12 komada: 250 g mrkve, 200 g šećera, 70 g bademovog brašna (ili fino mljevenih badema), 180 g brašna, 50 g škrobnog brašna, 1 jaje1 žutanjak, 130 ml ulja, korica jedne naranče, 1 štapić vanilije, 8 g praška za pecivo

Priprema: Mrkvu oguliti i usitniti u multipraktiku ili naribati na sitni ribež. U posudi pjenasto umiješati jaje i žutanjak sa šećerom. Kada smjesa od jaja i šećera postane svijetla i kremasta umiješati usitnjenu mrkvu. Promiješati obje vrste brašna, škrob i prašak za pecivo te postepeno umiješati u smjesu od jaja i mrkve. Na kraju umiješati koricu naranče i sjemenke vanilije.


Kalupe za muffin (promjera 6 ili 7 cm) obložiti papirom i puniti smjesom. Peći 20 do 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kada prođe napisano vrijeme drvenim štapićem provjeriti ako su pečeni. Ohladiti i po želji poslužiti posute šećerom u prahu.