Bez pečenja

Gin & tonic cheesecake savršen je desert za blagdanska uživanja

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Cheesecake je jedna od omiljenih poslastica, a uz dodatak gin- tonika postat će raskošni blagdanski desert savršen za večernja druženja i uživanja u toploj atmosferi doma. A što je najbolje od svega- ne peče se!


Sastojci:


250 g digestive keksa


100 g otopljenog maslaca




600 g krem sira


500 g mascarponea


100 g šećera u prahu


sok i korica limete ili limuna


50 ml gina


280 ml gin-tonika


2 žlice šećera


1 limun (polovicu limuna iscijedite, a drugu polovicu narežite na kriške)


Priprema:


1. Dno kalupa promjera 25 cm obložite masnim papirom. Kekse stavite u plastičnu vrećicu, dobro zatvorite i razmrvite služeći se valjkom za tijesto. Prebacite u zdjelu, prelijte otopljenim maslacem i dobro promiješajte. Prebacite u kalup i poravnajte da bude ravnomjerno raspoređeno. Prebacite u hladnjak na sat vremena.


2. Kremasti sir, mascarpone, šećer u prahu i koricu limete izmiksajte do glatke smjese. Ulijte gin i ponovno izmiksajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite na podlogu s keksima, izravnajte špatulom i ostavite u hladnjaku preko noći.


3. Gin i tonik ulijte u manji lonac, dodajte šećer i limunov sok i na jakoj vatri zagrijte do vrenja. Nakon 3-4 minute maknite s vatre i pustite da se malo ohladi, a zatim dodajte sok limete i kriške limuna. Pustite da se ohladi.


4. Izvadite cheesecake iz hladnjaka, prelijte sirupom i ukrasite kriškama limuna i koricom limete.