Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
28. siječnja 2020.
Jack Stein u Zagrebu

»Fish and chips« na hrvatski način: Britanska TV zvijezda udružila snage s popularnim hrvatskim chefom

snimio Davor Kovačević
snimio Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2018. u 15:21 2018-12-05T15:21:04+01:00

Ponosan sam što sam imao priliku predstaviti potencijale hrvatske gastronomije uz inspirativno partnerstvo tijekom snimanja emisije Jack Stein: Inside the Box. Posebno mi je zadovoljstvo što je kuhar svjetskog kalibra prepoznao Zagreb i Hrvatsku kao kulinarsku inspiraciju i vjerujem da će svojom emisijom milijunima gledatelja prikazati našu zemlju u punom sjaju i tako potaknuti interes za dolaskom u Hrvatsku, izjavio je Topalović.

RIJEKA Na Britanskom trgu u Zagrebu jučer su svoja kulinarska umijeća udružili velika britanska kulinarska i televizijska zvijezda chef Jack Stein, i popularni hrvatski chef, ujedno i glavni kuhar restorana ReUnion unutar novootvorenog hotela Cannopy By Hiton u Zagrebu Marinko Topalović. Kuharski je dvojac u spravljanju jela dao naglasak na autentičnu, zagrebačku kulinarsku tradiciju, a ovaj je događaj bio jedinstvena prilika da se Jack Stein upozna sa hrvatskom food scenom. Britansko – hrvatski kuharski dvojac pripremao je i poznato i popularno britansko jelo »fish and chips«, ali s hrvatskim autohtonim namirnicama.

Chef Jack Stein, britanska kulinarska zvijezda koja na nacionalnoj britanskoj televiziji UKTV te na Foxtel Australija vodi show »Jack Stein: Inside the Box« i sin poznatog televizijskog chefa Rick Steina, nije krio oduševljenje Hrvatskom:

– U Zagrebu i Hrvatskoj jednostavno uživam. Dobrodošlica i ljubaznost vaših ljudi, u kombinaciji s predivnim adventskim ugođajem, na mene ostavljaju poseban dojam. Izuzetno mi je drago što su mnogi prolaznici danas pratili našu pripremu jela kojeg su na koncu i degustirali. Njihove reakcije su bile odlične i to je ona prava moć gastronomije, da spaja ljude i kulture, izjavio je Jack Stein, posebno naglasivši kako ga se najviše dojmio posjet tržnici Dolac.

Marinko Topalović je naglasio kako mu je bila čast surađivati sa chefom kao što je Jack Stein:

– Ponosan sam što sam imao priliku predstaviti potencijale hrvatske gastronomije uz inspirativno partnerstvo tijekom snimanja emisije Jack Stein: Inside the Box. Posebno mi je zadovoljstvo što je kuhar svjetskog kalibra prepoznao Zagreb i Hrvatsku kao kulinarsku inspiraciju i vjerujem da će svojom emisijom milijunima gledatelja prikazati našu zemlju u punom sjaju i tako potaknuti interes za dolaskom u Hrvatsku, izjavio je Topalović.

2

Food Box Day bio je prilika da posjetitelji zagrebačkog Adventa i brojni turisti kušaju hrvatsko-britanska jela, a Food Box kućicu na Britanskom trgu posjetio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ali i 13 poznatih influensera i blogera iz Belgije, Njemačke, Velike Britanije, Japana, Francuske, Poljske i Švedske koji u sklopu projekta #CroatiaFullOfMagic borave u Zagrebu.

– U Hrvatskoj, a posebice u Zagrebu, u ovom predivnom adventskom razdoblju boravi velik broj turista od kojih su mnogi i danas imali priliku kušati vrhunska jela pripremljena od dvojice jednako vrhunskih chefova. Naš gost Jack Stein izuzetno je popularan u Velikoj Britaniji te sam siguran kako će njegov kulinarski show snimljen u našoj zemlji značajno pridonijeti dodatnoj promociji Hrvatske na velikom i važnom britanskom tržištu, izjavio je Staničić, dodavši kako su britanski turisti u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 854 tisuće dolazaka i 4,5 milijuna noćenja što predstavlja rast od 8 posto.

Ovom gastro događanju prisustvovao je i predstavnik Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Christopher O'Brien.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze